
Tvarohová štola od mikori
Tvarohová štola od mikori
- 1 kostka tvarohu
- 15 dkg másla, nebo Hery
- 2 vejce
- 1 lžíci rumu
- 12 dkg cukru krupice
- 1 vanil. cukr
- 37 dkg hl. mouky,
- 1,5 peč.prášku
- hrst pokrájených suš. meruněk
- půl vaničky kandované pomer. kůry
- hrst hrozinek
- dvě hrsti posekaných vlašských ořechů
Pečení v pekárně:
Do nádoby dáme ingredience v pořadí jak jsou v receptu (od tekutých přes mouku k oříškům) a pustíme program „moučník“. Prostě program určený pro pečení s práškem do pečiva – ten vynechává zdlouhavé čekání, kdy těsto kyne, v tomto případě by to bylo i na škodu.
Pečení v troubě:
Smícháme sypké přísady, přidáme ostatní a zpracujeme těsto. Těsto trošku rozválíme na pomoučeném vále a vytvarujeme válec (do těsta před zarolováním můžeme zamačkat i posekanou čokoládu). Přeložíme na plech na pečicí papír, šikmo, protože dost nabyde. Pečeme na prostředním roštu v el. troubě asi 40 min. při cca 170oC. Horkou štolu potřeme máslem a posypeme moučkovým vanilkovým cukrem a pak ještě jednou po vychladnutí.
Tímto rovněž děkuji mikori za věhlasný recept z diskuse „Zase to jídlo…“ strana 6 (po přečíslování nyní na str.14. (Zasvěcení ví, vo co go
)

