Dnes mám pro Vás jednu labužnickou rychlou rybku…
Suroviny:
500g filet z pangase, sůl, 4 vejce, 150g bílého jogurtu, 120g polohrubé mouky, 30g pohankové krupice (můžeme nahradit moukou), 1 lžička prášku do pečiva (3g), 50g sezamu, 2 lžíce směsi koření na rybu
Postup:
Pangase umyjeme, osušíme a naporcujeme na menší kousky a osolíme.
Vyšleháme vejce, přidáme jogurt, sůl, koření a přešleháme. Prášek do pečiva zamícháme do mouky. Mouku a pohanku zašleháme nebo zamícháme do směsi. Přidáme sezam.
Kousky pangase namáčíme v těstíčku a smažíme po obou stranách. Ryba je sice tepelně upravená rychle, ale nespěchejte, zvlášť u silnějších kousků.
Potřebujete-li připravit dietní jídlo, nebo jen dietní porce, vyložte plech pečícím papírem a obalené kousky naskládejte na papír, posypte sezamem a pečte v troubě při 200 stupních asi 10-15 minut do zlatova.
5 komentářů to 'Pangas v peřině'
3. 2. 2009
Zrovínka ho dělám…:-) ale jen obyčejně na koření a na pánvičce. Tohle je dobrý nápad, ale ten výsledek z trouby mě teda velmi překvapuje – vypadá to skvěle a úžasně…
10. 2. 2009
A ten pangas byl mražený nebo čerstvý? Vypadá to skvěle, tak přemýšlím, kde ho koupím. 🙂
10. 2. 2009
mají ho mraženýho v každým super hyper…:-)
10. 2. 2009
Byl mrazeny, pres noc rozmrznul, dopoledne jsem pripravovala. Da se koupit skoro vsude, u nas byva vyprodany kdyz je v akci. Preju dobrou chut!
14. 2. 2009
no já mám zatím jednoho v akváriu, ale až pořádně vyroste tak taky půjde . . .