Pangas v peřině

Pangas v peřině

Dnes mám pro Vás jednu labužnickou rychlou rybku…

Suroviny:
500g filet z pangase, sůl, 4 vejce, 150g bílého jogurtu, 120g polohrubé mouky, 30g pohankové krupice (můžeme nahradit moukou), 1 lžička prášku do pečiva (3g), 50g sezamu, 2 lžíce směsi koření na rybu
Postup:
Pangase umyjeme, osušíme a naporcujeme na menší kousky a osolíme.
Pangasius

Pangasius

 Vyšleháme vejce, přidáme jogurt, sůl, koření a přešleháme. Prášek do pečiva zamícháme do mouky. Mouku a pohanku zašleháme nebo zamícháme do směsi. Přidáme sezam.

Kousky pangase namáčíme v těstíčku a smažíme po obou stranách. Ryba je sice tepelně upravená rychle, ale nespěchejte, zvlášť u silnějších kousků.

img_7376_smazeni_vod img_7377_smazeni2_vod

Potřebujete-li připravit dietní jídlo, nebo jen dietní porce, vyložte plech pečícím papírem a obalené kousky naskládejte na papír, posypte sezamem a pečte v troubě při 200 stupních asi 10-15 minut do zlatova. 

img_7374_v-troube_vod img_7391_peceny_vod