
Suroviny (cca 16-20 porcí):
![]() |
![]() |
![]() |
| losos růžový, vykuchaný bez hlavy, rozdělíme jej na dvě poloviny podél páteře (pekla jsem 2ks, celkem 3kg) | majonéza (cca 300g), sůl, sušená bazalka | citron (půlka k pečení, půlka k servírování), pečící papír |
Postup:
![]() |
![]() |
![]() |
| Maso rozložíme na pečící papír na plechu, posolíme a pokapeme citronem. V chladu necháme uležet 1-2 hodiny. | Potřeme majonézou a posypeme sušenou bazalkou. Vyhřejeme troubu na 230 stupňů Celsia. | Ve vyhřáté troubě pečeme nepřikryté po dobu 10 minut. Podáváme s vařenými brambory. |
Zdroj:
http://www.mamincinyrecepty.cz/ryby/lahudkovy-losos-za-10-minut
http://www.toprecepty.cz/recept/2722-lahudkovy-losos-za-10-minut/








2 komentáře to 'Lahůdkový losos'
17. 2. 2009
Zcela náhodou jsem našla svůj recept, který jsem uveřejnila na Topreceptech a převzaly ho i Maminčiny recepty, zde. Moc hezky nafoceno. Doufám, že vám chutnalo. Jen s tím údajem 20 porcí moc nesouhlasím. Je to tak dobré, že půlku jednoho lososa počítám tak na max. pro 3 lidi, ale je fakt, že k tomu nepodávám brambory, ale jen zeleninový salát. Vaše stránky se mi líbí a nemám zcela nic proti tomu, aby se dobré recepty šířily dál.
17. 2. 2009
Helo, vím o zdroji, odkud recept pochází, proto uvádím odkazy oba. Recept je výborný. Ten počet porcí jsem počítala zpětně a je pravda, že u stolu byly i děti, tak byly některé porce menší. I tak však jednu půlku lososa dělím obvykle na 4 porce, takže ze 4 půlek bychom doma měli rozhodně 16 porcí. Těch 20 to bylo i s dětskýma. S ohledem na tři malé děti doma se u nás přílohy vaří hodně, protože když jim jídlo příliš nepadne, pak jsou alespoň brambory jistota, že nebudu muset narychlo vymýšlet náhradní oběd. A děkuji za pochvalu fotek, kloubí se tady dva koníčky – vaření a focení…