080615_dsc_3585_babovicka2_400

Domácí zmrzlina

Suroviny:

  • 1x rostlinná šlehačka Rama Cremefine
  • moučkový cukr
  • hrst jahod (cca 300 – 400g)
  • nějaké sypání – já použila mlýnek „Karamel-vanilka“

Postup:

Jahody rozmixujeme s cukrem, kterého dáme podle chuti. Je opravdu skoro jedno, zda tam dáme 2 nebo 5 lžic. Nějaké jahody necháme na ozdobení.

Vyšleháme šlehačku s cukrem (cca 3 lžíce) a trochu jí odložíme do zdobícího sáčku se špičkou na zdobení. Do formiček dáme na dno jahodu nakrájenou nadrobno, na to rozetřeme vyšlehanou šlehačku, cca 2 lžíce. Do zbývající šlehačky vešleháme rozmixované jahody a hmotou doplníme formičky. Dáme řádně ztuhnout do mrazničky.

Na vyklápění báboviček či jiných formiček posbíráme doma veškerou trpělivost. Oplachujeme je pod teplou tekouci vodou, aby zmrzlina u stěn povolila a šla vyklopit. Nazdobíme šlehačkou, jahodami, posypeme a podáváme.

PS: Samozřejmě se s bábovičkama nemusíte babrat a nechte to ztuhnout v kelímku či jakékoli misce. Naše děti třeba na celé akci nejvíc ocenily cukrové barevné sypání: „Mamí, kujiký eše, móó!“

080615_dsc_3548_zmrzlina07_320 080615_dsc_3544_zmrzlina07a_320
080615_dsc_3545_zmrzlina07b_320 080615_dsc_3550_zmrzlina07c_320

Obrázkový postup jsem si dovolila zde.