Pozor, po vyklopení velmi rychle mizejí. Málem jsem nestíhala fotit…

080527_dsc_1870_mizejici_babovicka_ib1

 
080527_dsc_1852_mizejici_babovicka_iib  
080527_dsc_1858_mizejici_babovicka_iiib  
080527_dsc_1861_mizejici_babovicka_ivb  

Suroviny:

1 tvaroh (250g), 100-150g moučkového cukru, 1 kefír (500ml), 1,5 pytlíčku želatiny, nějaké drobné ovoce, nějaké piškoty nebo zbytek nejakého korpusu, možná topping…

Postup:

Tvaroh, cukr a kefír rozšleháme. Želatinu připravíme podle návodu a smícháme s kefírovou hmotou. Nalijeme do formiček do poloviny, poklademe piškoty a ovocem a dáme na chvíli chladit. Pak zalijeme skoro po okraj a opět poklademe piškoty. Pak dáme chladit už pořádně. Před vyklopením formičku opláchneme horkou vodou, želatina malinko povolí a bábovička půjde vyklopit.

Pokud zbude čas než zmizí, můžeme polít třeba čokoládovým toppingem…