Poslední dobou jsme lehce přeslazeni a čekají nás jak jinak sladké Vánoce, takže jsem k dnešnímu obědu připravila bagetky podle nového receptu. Tímto děkuji za inspiraci od iv@. Malinko jsme upravili složení mouky a chuťové proporce. A pozor: česneku dejte klidně ještě víc!

dsc_9121_bagety_fin_740w

Suroviny v pořadí do domácí pekárny:

 250ml teplé vody, 3 lžíce oleje, 2 lžičky cukru, 1,5 lžičky soli, 240g hladké mouky, 240g pšeničné celozrnné mouky, 100g sýra strouhaného najemno, 1 lžička sušeného drceného česneku (může být víc), 1/4 lžičky mletého pepře, 1,5-2 lžičky sušeného droždí

dsc_9113_bagetynaplechu_740w

Postup:

Suroviny vložíme do pekárny a necháme zpracovat těsto. Po skončení programu nakynuté těsto vyklopíme, rozdělíme na 4 díly, vytvarujeme bagety a položíme na bagetový plech, který nám bagety při pečení pomůže dotvarovat. Necháme ještě cca 20-30 minut kynout pod utěrkou (aby na sto nešel případný průvan místnosti) a zatím rozehřejeme troubu na 180 stupňů Celsia. Po nakynutí bagety pomašlujeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme semínky lnu a pečeme 20 minut.

Jak to dopadne, když těsto zadělává nepozorná matka odhánějící 3 děti od důkladného prozkoumávání kuchyně a zapomene do těsta přidat droždí – neboli včerejší pokus o tytéž bagety:

dsc_9123_bezkvasnic_400w