Jak máte patizon nejraději?

Nakrájený patizon
U nás suverénně vede smažený, kalorie nekalorie, zdravá výživa jde také bokem. Žlučníky máme po předcích naštěstí „dobře stavěné“…

Obalený patizon
Asi budu tahat dříví do lesa, když se rozepíšu ve stylu Ingredience: patizon, sůl, hladká mouka, 3 vejce, strouhanka, tuk na smažení… Postup: patizon umyjeme, nakrájíme na půlcentimetrové plátky, osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaném osoleném vajíčku a ve strouhance. Smažíme do zlatova… Ve chvíli, kdy nám v tuku plave hodně opadané strouhanky, tuk vyměníme… Osmažené kousky osušíme v ubrousku od přebytečného tuku.

Smažený patizon
Podáváme s vařenými brambory a zeleninou – za odběhnutí od nového pískoviště to stojí za to! Dobrou chuť!

Servírovaný patizon


4 komentáře to 'Letní patizonová klasika'
27. 8. 2008
jj, zrovna jsme měli „patizonové hody“ 🙂 a rozhodně taky takto obalované, ale nesmažíme – pečeme v troubě na olejem vymazaném plechu … ale to jsem si přece přivezla z pasek … 🙂
27. 8. 2008
my teď máme super extra velký teflonový hrnec, tak smažíme v něm a na kvalitním tuku… nechce se mi drhnout zaprskanou troubu, tu využíváme při opravdu velké smažící dávce…
27. 8. 2008
…tak u nás také vede obalený, ale před obalením ho lehounce počesnekujeme (drcený česnek), šup obalit, aby nepouštěl už vodu a opéct a je to teda ňaminka!! Stejným způsobem děláme cukýnu i lilek…;o))
27. 8. 2008
Gilly, ten česnek je prima nápad! Sušený moc nepoužíváme. Tady by byl lepší. Z Tebou uvedené zeleniny u nás patizon v této úpravě vede na celé čáře!