
Malinový muffinek s bílkovou polevou a ozdobou z MMF
Muffinky se mi vždy líbily. Co jsem „objevila“ dorty, objevila jsem i dortové inspirace na webu a spolu s nimi i CupCakes. Neboli muffinky. Ale zdobené. Takové minidortíky. A zamilovala jsem se ještě víc. No, ne že bych ted denně zdobila kus upeceneho treneho testa v papírovém košíčku, dokonce jsem moje první a zatím poslední zdobení odbyla bílkovou polevou s cukrem a pár vykrojených ozdob ze zbytků MMF…
Ale těch receptů a inspirace co jsem na netu viděla, to snad nikdy nestihnu ani všechno vyzkoušet, natož, aby se mi to taky tak krásně povedlo. Samozřejmě se nebudu chlubit cizím peřím a fotečky jsou opravdu moje, mých povedenějších kousků…
Galerie:

Malinový mufík na řezu

Čokoládový muffinek na řezu

Muffinek malinový extra s bílou čoko uvnitř a mandlovým sypáním
Jak se pečou v „paštikách“:

Pečení v "paštikách"


7 komentářů to 'Jak jsem propadla muffinkám.'
4. 8. 2008
Ahoj Rybicko, mam otazku. Jdou pect muffinky bez toho specianiho plechu? Premyslim, jestli staci dat testo jen do kosicku a dat do trouby. Na liv jsem cetla take neco o pastice. Jaka plechovka jde pouzit, ta opravdu plechova nebo ty „sloupavaci“? Diky za odpoved. PS:Ze obdivuji vse, co delas je noseni drivi do lesa…:-) Hodne zdaru, ahoj Katka
4. 8. 2008
Katko, přidala jsem obrázek pečení v „paštikách“, je také k vidění v jední z galerií na rajčeti. Jsou to ty sloupavaci, ted mam doma napr. z Kauflandu od firmy Seliko Májkrém o hmotnosti 120g – to je kvuli velikosti, jsou mensi a taky nizsi baleni…
27. 5. 2009
snad jen ze muffinky a cupcakes nejsou to same. Obvykle se zdobi prave jenom cupcakes (tedy male dorty – testo je dortove a zdobi se tedy jako dort), muffinky tedy spise pecivo nez dezert jsou hutnejsi, buchtovite a zdobi se max. treba mrkvove tvarohovym kremem (nebo jako babovka)…
i kdyz je fakt, ze v Cechach lide obema rikaji muffin, asi to jde z pusy lepe, nez cupcake
9. 10. 2009
Rada bych se zeptala, zda jste nahodou neovladla tajemstvi tech „pravych“ americkych muffinu, tj. tech krasne vlhkych, jako maji v kavarnach Costa Cafe atd. At to pecu jak to pecu, jsou to proste „male babovky“ – testo dobre, ale upecene a drobive. Take by me zajimalo tajemstvi netvrdnouci polevy – aby neztuhla tak jako bilkova, co se s ni zdobi pernicky, ale zustala „kremova“…
Predem moc dekuju.
9. 10. 2009
Bohužel jsem neměla tu čest pozřít „Pravý americký muffin“, ale myslím, že „vlhké“ těsto může být způsobeno obsahem tuku. Například mufiny z tvarohového těsta se jim mohou podobat: http://www.urybicky.cz/2008/06/sestra-babovka-a-bratri-kolac-s-muffinem/
Jednak je v receptu celá vanička tvarohu, díky němuž je těsto vláčné a taky je v něm 250ml oleje (lze použít 250g Hery), což je opravdu tučné, syté a taky kalorické těsto, které zas tak často mým strávníkům ani péct nechci. Do takového těsta je nutné použít více prášku do pečiva, jinak by byl výsledek opravdu hutný – celý prášek do pečiva je opravdu na místě.
Jako polevu, aby neztuhal zkuste tuto: http://www.urybicky.cz/2009/01/misamls/, určitě by se jich našlo více. Polevu lze nastavovat i kysanou smetanou nebo dokonce jogurtem namísto másla. Nedoporučuju vodu. Zkuste zaexperimentovat, pokusy v kuchyni stojí za to! Držím palce!
9. 10. 2009
Tvarohove uz jsem taky zkousela, jsou moc dobre ale porad to neni ta „Amerika“:) Tukem by to byt mohla, ale jak rikate, to uz je pak teda opravdu kaloricka bomba…nicmene to zkusim, aby mela dusicka pokoj:)) Polevove tipy taky super, dekuju a urcite dam vedet, jak pokusy dopadly.
5. 8. 2010
Ahoj… vím o čem mluvíte yannka… boruvkové muffins z pekárny od michigenského jezera jsou uplně jiné než tady ty „české“ čím to jsem bohužel nikdy nezjistila… taky nemám ráda ty buchtoizní české bábovičky… zkoušela jsem tam dát podmáslí nebo acidofilní mléko… je to trochu vláčnější ale pořád buchta… nejvíce připomínající americké muffins jsem udělala podle tohoto receptu ale s misto mléka acidofilní mléko.. http://www.muffinrecipes.net/blueberry-muffin.html