
Tentokrát tvořila jen máma, několik těst, jen rohlíčky byly dotaženy do konce… Musely být zachráněny, po večeři se do nich pustily naše malé žíraviny.
Suroviny:
- 150 g hladké mouky
- 30 g moučkového cukru
- 100 g másla
- 60 g mletých vlašských ořechů
- 1 žloutek
- 1 lžička vanilkové tresti (nemusí být, ale v tom případě obalujte ve vanilkovém cukru)
- moučkový cukr na obalování
Postup:
Z mouky, cukru, másla, ořechů, žloutku a tresti zpracujeme těsto – výborně nám poslouží domácí pekárna na program „nudlové těsto“, které pouze 15 minut míchá. Zadělávám v pekárně téměř všechna vánoční těsta, jedno po druhém, teprve po posledním se nádoba umyje. Těsta pak čekají v lednici na zpracování v ten samý den, nebo druhý i třetí den. Chladné těsto se lépe zpracovává, nechávejte ho v lednici odležet alespoň 30 minut.
Z těsta pak vytvarujeme váleček, ze kterého ukrajujeme stejné kousky. Z nich tvarujeme rohlíčky,skládáme je na plech s pečícím papírem nebo fólií. Pečeme 20 minut při 150 stupúních Celsia. Troubu vyhřejeme předem a při pečení hlídáme tmavnutí rohlíčků. Na horkovzduch můžeme péct i 4 plechy najednou. Za tepla obalujeme v cukru. Z této dávky vyjde kolem 70 malých rohlíčků.

