dsc_6100_rohlicky3_640w

Výborné a oblíbené vánoční cukroví, ovšem my je máme nejraději bez krému, jen tak nebo jen pocákat čokoládou…

Suroviny: 4 bílky (kolem 120-130g), 280 gramů krystalového cukru, 150 gramů mletých vlašských ořechů, 10 gramů polohrubé mouky (ne víc!)

Postup: Bílky vyšleháme s cukrem ve vodní lázni, trvá to cca 5-7 minut, hmota dost zhoustne. Ostavíme a ještě zatepla zamícháme do hmoty ořechy s moukou. Hned plníme sáček s řezanou nebo hladkou špičkou a stříkáme na plech s pečícím papírem malé rohlíčky. Z dávky vyjde cca 130 rohlíčků, záleží na velikosti (většinou se vejdou na 4 plechy). Při pečení trochu nabudou, nechávejte si mezery. Pečeme ve vyhřáté troubě na 150stupňů asi 15 minut, ale ke konci je sledujte, aby se nespálily. Můžete péct i na vyšší teplotu, ale lépe je hlídejte, je hotovo, jakmile začnou hnědnout. Můžete péct najednou i všechny 4 plechy.

dsc_6064_rohlicky1_640w

Některé z nich dostaly na záda ještě batůžek čokoládového krému a po důkladném vychlazení ještě čokoládovou pláštěnku:

dsc_6071_rohlicky2_640w

Na rohlíčky jsem použila recept od Zorky s názvem „Pařížské rohlíčky II„, čímž jí děkuji za obohacení našeho vánočního jídelníčku a obohacení seznamu „Co všechno pak budeme muset shodit…“

dsc_6109_rohlicky4_640w