Výborné a oblíbené vánoční cukroví, ovšem my je máme nejraději bez krému, jen tak nebo jen pocákat čokoládou…
Suroviny: 4 bílky (kolem 120-130g), 280 gramů krystalového cukru, 150 gramů mletých vlašských ořechů, 10 gramů polohrubé mouky (ne víc!)
Postup: Bílky vyšleháme s cukrem ve vodní lázni, trvá to cca 5-7 minut, hmota dost zhoustne. Ostavíme a ještě zatepla zamícháme do hmoty ořechy s moukou. Hned plníme sáček s řezanou nebo hladkou špičkou a stříkáme na plech s pečícím papírem malé rohlíčky. Z dávky vyjde cca 130 rohlíčků, záleží na velikosti (většinou se vejdou na 4 plechy). Při pečení trochu nabudou, nechávejte si mezery. Pečeme ve vyhřáté troubě na 150stupňů asi 15 minut, ale ke konci je sledujte, aby se nespálily. Můžete péct i na vyšší teplotu, ale lépe je hlídejte, je hotovo, jakmile začnou hnědnout. Můžete péct najednou i všechny 4 plechy.
Některé z nich dostaly na záda ještě batůžek čokoládového krému a po důkladném vychlazení ještě čokoládovou pláštěnku:
Na rohlíčky jsem použila recept od Zorky s názvem „Pařížské rohlíčky II„, čímž jí děkuji za obohacení našeho vánočního jídelníčku a obohacení seznamu „Co všechno pak budeme muset shodit…“
4 komentáře to 'Pařížské rohlíčky'
6. 1. 2012
Poprve jsem je vyzkoušela dle tohoto receptu, jsou opravdu vynikající.
19. 12. 2012
Jsou výborné,můžu jenom doporučit.Hela.
30. 11. 2013
Sú skutočne výýýýýýýbornééééééé. Možem doporučiť ! ! !
18. 12. 2013
Jsou opravdu výborné všem doporučuji