Chcete z mála hodně muziky? Vemte obyčejný, přímo základní recept a šeptněte k němu trochu oblíbeného pikantního koření…

dsc_0369_bagety_640w

Suroviny: 270ml vlažné vody, 3 polévkové lžíce oleje, 1,5 lžičky soli, 1lžička cukru, 500g hladké mouky, 2 lžičky sušeného dorždí, 2 lžičky oblíbeného koření, třeba směs na mletá masa

Postup: Ze surovin zpracujeme kynuté těsto. Pořadí surovin uvádím jak se vkládají do domácí pekárny. Po vykynutí rozdělíme těsto na 4 díly, vytvarujeme bagety a položíme do bagetového plechu. Necháme ještě hodinu v teple kynout. Pak pomašlujeme rozšlehaným vejcem, nařízneme a pečeme 20minut při 180 stupních Celsia.

dsc_0440_bagety_640w