Chcete z mála hodně muziky? Vemte obyčejný, přímo základní recept a šeptněte k němu trochu oblíbeného pikantního koření…
Suroviny: 270ml vlažné vody, 3 polévkové lžíce oleje, 1,5 lžičky soli, 1lžička cukru, 500g hladké mouky, 2 lžičky sušeného dorždí, 2 lžičky oblíbeného koření, třeba směs na mletá masa
Postup: Ze surovin zpracujeme kynuté těsto. Pořadí surovin uvádím jak se vkládají do domácí pekárny. Po vykynutí rozdělíme těsto na 4 díly, vytvarujeme bagety a položíme do bagetového plechu. Necháme ještě hodinu v teple kynout. Pak pomašlujeme rozšlehaným vejcem, nařízneme a pečeme 20minut při 180 stupních Celsia.
6 komentářů to 'Obyčejné mlsné bagety'
12. 7. 2010
a co kdyz nemame plech na bagety ??
12. 7. 2010
.. : Tak se zamyslíme a po důkladné více či méně náročné úvaze dáme bagety na rovný plech.
4. 10. 2010
A nebo ho koupíme U rybičky v obchodě ;o)))))))))))))
4. 10. 2010
🙂
27. 2. 2012
Můžu se zeptat, který plech na bagety je lepší (příp. se více využije)? Ten menší hlubší nebo ten větší méně hluboký??? Děkuji
27. 2. 2012
Na tom hlubším se dělají bagety menšího průměru a na tom plytším se dělají větší tlustší bagety. Hutnější těsto dávám do těch hlubších a kypřejší do těch plytších. Ale někdo jiný může mít zvyky zas jiné, těžko říct. Měla jsem nejprve ten hlubší, pekla jsem hodně, tak jsem pořídila i ten plytší, ale poslední dobou bagety moc nepeču, takže zase leží… Asi zas brzo nějaké udělám…