dsc_7919_bag_rez_740w

Tyto skvělé slunečnicové bagety jsme si upekli k poslednímu táboráku. Všichni pomocníci splnili svůj úkol: pekárna uhnětla těsto, skvělý plech dal bagetám tvar, trouba je krásně upekla – jen lidský faktor selhal a hrknul do těsta příliš soli… I tak jsme se olizovali.

Suroviny:

  • 480ml vody
  • 5 lžic oleje
  • 2 lžíce octa
  • 3,5 lžičky soli
  • 200g chlebové žitné mouky
  • 500g chlebové pšeničné mouky
  • 200g pšeničné hladké mouky
  • 3 lžičky sušeného droždí
  • hrst nebo dvě slunečnicových semen + na posypání
  • vejce na potření

dsc_7907_bag_plechu_640w

Postup:

Do pekárny dáme suroviny v uvedeném pořadí. Zapneme program těsto na hnětení a kynutí. Po skončení těsto vyklopíme na vál, přemísíme a necháme ještě pod utěrkou kynout cca půl hodiny. Připravené těsto rozdělíme na 4 díly, z každého vytvarujeme rovnoměrný válec, který položíme do prohlubně plechu. Necháme ještě chvíli kynout, cca 15-20 minut. Než se nám rozpálí trouba. Pak potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme hustě slunečnicovými semeny.

Pečeme 20-30 minut při 180 stupních Celsia, ke konci sledujeme.

dsc_7913_bag_hot_640w

Dobrou chuť!