Tyto skvělé slunečnicové bagety jsme si upekli k poslednímu táboráku. Všichni pomocníci splnili svůj úkol: pekárna uhnětla těsto, skvělý plech dal bagetám tvar, trouba je krásně upekla – jen lidský faktor selhal a hrknul do těsta příliš soli… I tak jsme se olizovali.
Suroviny:
- 480ml vody
- 5 lžic oleje
- 2 lžíce octa
- 3,5 lžičky soli
- 200g chlebové žitné mouky
- 500g chlebové pšeničné mouky
- 200g pšeničné hladké mouky
- 3 lžičky sušeného droždí
- hrst nebo dvě slunečnicových semen + na posypání
- vejce na potření
Postup:
Do pekárny dáme suroviny v uvedeném pořadí. Zapneme program těsto na hnětení a kynutí. Po skončení těsto vyklopíme na vál, přemísíme a necháme ještě pod utěrkou kynout cca půl hodiny. Připravené těsto rozdělíme na 4 díly, z každého vytvarujeme rovnoměrný válec, který položíme do prohlubně plechu. Necháme ještě chvíli kynout, cca 15-20 minut. Než se nám rozpálí trouba. Pak potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme hustě slunečnicovými semeny.
Pečeme 20-30 minut při 180 stupních Celsia, ke konci sledujeme.
Dobrou chuť!
7 komentářů to 'Chlebové slunečnicové bagety'
5. 10. 2009
Výborné, včera jsem vyzkoušela.
5. 10. 2009
Tak to je fajn!
7. 3. 2010
Vypadají dobře, zkusím. Jen by mě zajímalo, kde se dá sehnat takový zajímavý plech
7. 3. 2010
Evo, třeba tady: http://obchod.urybicky.cz/products-page/pec-formy-a-plechy/plechy/
14. 3. 2010
Rybičko – děkuju moc! Už jsem si objednala 🙂
14. 3. 2010
😉
21. 5. 2011
Tady jsou samé báječné recepty!!!