081219_dsc_0157_van-rohlicky_vod

Suroviny: 
  • 200g povoleného másla
  • 1 lžíce rumu
  • 70g moučkového cukru
  • 70g mletých přechů
  • 280g hladké mouky
081219_dsc_0147_krajeni_vod
Postup:
Máslo, rum a cukr dáme do domácí pekárny a necháme zamíchat. Teprve potom vsypeme mouku smíchanou s ořechy a pak necháme zamíchat důkladně. Osvědčil se mi na toto a podobná těsta program na těstoviny, který 15 minut jen míchá a hněte. Po zmiňovaných 15 minutách je těsto rovnoměrně propracované. Těsto vyklopíme na vál, upravíme na kouli a dáme do lednice v mikrotenovém sáčku odležet.
Další den těsto po částech na vále lehce propracujeme, vyválíme tenký váleček, ze kterého ukrajujeme stejné kousky. Tyto pak tvarujeme do rohlíčků, ale opatrně, aby se nelámaly.
081219_dsc_0152_syrove_rohlicky_vod
Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 stupňu asi 12 minut. Nebo i na vyšší teplotu, ale kratší čas. V horkovzduchu můžeme péct 4 plechy najednou, z uvedené dávky zaplníme dva plechy. Vychladlé obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilínovým.