Už jsme začali…

Na tlapky budeme potřebovat:
Kakaové:
- 1 vejce
- 160g másla
- 200g hladké mouky
- 90g moučkového cukru
- 80g mletých vlašských ořechů
- 20g kakaa
- 1/2 lžičky mleté skořice
- moučkový cukr na obalení
Kokosové:
- 1 vejce
- 120g tuku (Hera)
- 250g hladké mouky
- 100g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 150g strouhaného kokosu

Postup:
Na vále ze surovin zpracujeme těsto. Nebo ještě lépe – v domácí pekárně zpracujeme těsto. Já to dělám tak, že do pekárny dám nejprve vejce a změklý na malé kousky nakrájený tuk a nechám cca 2 minuty míchat. Mezitím si v míse připravím suchou směs ze zbytku surovin. Tuto zamíchám lžičkou a vsypu do tekuté hmoty v pekárně. Samozřejmě k tomu zastavím pohyb hnětacích metel.
Jakmile jsou suroviny kompletní, nechám těsto hnětat na program pro těstoviny. Po 15 minutách trvání programu je těsto krásně rovnoměrně uhnětené.
Hotové těsto zabalíme do sáčku a dáme vychladit do lednice. Lépe se s ním bude pracovat, po uhnětení je těsto příliš změklé.

Vymastíme formičky a plníme je stejně velkými kousky těsta. Pečeme 12 minut při 170 stupních Celsia. Já peču na horkovzduch. Hotové tlapky vyklápíme po upečení, ale až po chvíli, až mírně vychladnou a vyklepáváme je jednou rukou do druhé ruky.
Když použijeme silikonové formičky, vymazávání odpadá a vyklápění můžeme provést za horka i za studena, kdy se nám to hodí.
Vychladlé tlapky obalujeme v moučkovém cukru, do kterého můžeme přidat vanilínový cukr.



2 komentáře to 'Medvědí kakaové a kokosové tlapky'
6. 12. 2008
to vymazávání a vyklepávání horkých formiček nás od tlapek vždycky odrazovalo … to jsem netušila, že už i na tlapky jsou silikonové formičky 😮 🙂
a mimochodem, tlapek jsem si pak užívala po Vánocích u tety 😀
7. 12. 2008
no jo, ja to taky netusila, ze jsou i silikonove – dovoz z Italie, mam jen jednu na zkousku, je otazka, jestli se to za tu cenu vyplati mit jich vic. Ovsem prace primovni. Na vymazavani mozna vystaci sprej na vymazavani, to je dalsi hitovka, je to sup sup… nejen na plechove tlapky.