dsc_8840_smile2_vod dsc_8840_smile1_vod

Suroviny:

  • 400ml mléka
  • 80g másla
  • 2,5 lžičky soli
  • 3,5 lžíce cukru
  • 720g hladké mouky
  • 2,5 lžičky sušeného droždí
Postup:
V uvedeném pořadí dáme suroviny do pekárny a zpracujeme těsto, necháme vykynout, klidně i hodinu po ukončení programu na těsto. Nebo těsto vypracujeme jiným osvědčeným zpusobem – prostě smíchat, nebo nejprve kvásek… jak jsme zvyklí.
Těsto vyklopíme na vál. Na silikonovém není nutno ani podsypávat, má dobrou konzistenci. Těsto rozdělíme na přibližně 20 kousků, která na plech vytvarujeme do koule. Na plechu zakryté utěrkou necháme znovu kynout přibližně půl hodiny.
Před pečením potřeme vodou a pečeme ve vyhřáté troubě 15-20 minut při 170 stupních Celsia. Po upečení znovu potřeme vodou.

dsc_8855_tri_housky_vod

Za vysmáté housky můžou tato razítka. Otiskují se po vykynutí těsta na plechu před potřením vodou. A je třeba je otisknout fest až k plechu, jinak ztratí kynutím v troubě „fazónu“…
dsc_8845_razitka_vod
A jak nám chutnaly? Podívejte se!