Jak máte patizon nejraději?

Nakrájený patizon

Nakrájený patizon

U nás suverénně vede smažený, kalorie nekalorie, zdravá výživa jde také bokem. Žlučníky máme po předcích naštěstí „dobře stavěné“…

Obalený patizon

Obalený patizon

Asi budu tahat dříví do lesa, když se rozepíšu ve stylu Ingredience: patizon, sůl, hladká mouka, 3 vejce, strouhanka, tuk na smažení… Postup: patizon umyjeme, nakrájíme na půlcentimetrové plátky, osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaném osoleném vajíčku a ve strouhance. Smažíme do zlatova… Ve chvíli, kdy nám v tuku plave hodně opadané strouhanky, tuk vyměníme… Osmažené kousky osušíme v ubrousku od přebytečného tuku.

Smažený patizon

Smažený patizon

Podáváme s vařenými brambory a zeleninou – za odběhnutí od nového pískoviště to stojí za to! Dobrou chuť!

Servírovaný patizon

Servírovaný patizon