|
|
![]() |
Suroviny:
- 1x rostlinná šlehačka Rama Cremefine
- moučkový cukr
- hrst jahod (cca 300 – 400g)
- nějaké sypání – já použila mlýnek „Karamel-vanilka“
Postup:
Jahody rozmixujeme s cukrem, kterého dáme podle chuti. Je opravdu skoro jedno, zda tam dáme 2 nebo 5 lžic. Nějaké jahody necháme na ozdobení.
Vyšleháme šlehačku s cukrem (cca 3 lžíce) a trochu jí odložíme do zdobícího sáčku se špičkou na zdobení. Do formiček dáme na dno jahodu nakrájenou nadrobno, na to rozetřeme vyšlehanou šlehačku, cca 2 lžíce. Do zbývající šlehačky vešleháme rozmixované jahody a hmotou doplníme formičky. Dáme řádně ztuhnout do mrazničky.
Na vyklápění báboviček či jiných formiček posbíráme doma veškerou trpělivost. Oplachujeme je pod teplou tekouci vodou, aby zmrzlina u stěn povolila a šla vyklopit. Nazdobíme šlehačkou, jahodami, posypeme a podáváme.
PS: Samozřejmě se s bábovičkama nemusíte babrat a nechte to ztuhnout v kelímku či jakékoli misce. Naše děti třeba na celé akci nejvíc ocenily cukrové barevné sypání: „Mamí, kujiký eše, móó!“
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |








2 komentáře to 'Domácí jahodová zmrzlina'
29. 4. 2009
vypadá to perfektně s rostlinnou smetanou dělám dlouho co se týče zákusků ale zmrzka mě nenapadla
24. 6. 2009
Když smetanu, tak jedině pravou.