
Šlehačková bábovka
Suroviny:
- 250ml šlehačky ke šlehání
- 250g krystalového cukru
- 1 sáček vanilínového cukru
- 3 celá vejce
- 300g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- čokoláda na vaření, cca 50g, půl tabulky
V míse postupně metlou lehce sešleháváme šlehačku s cukrem, přidáme vejce a nakonec mouku promíchanou s práškem do pečiva. Nakonec zamícháme nasekanou čokoládu. Vlejeme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy a pečeme 40 minut při 180oC.

Šlehačková bábovka
Bábovka je dost sladká, aby chutnala dětem, dospělým můžeme cukru ubrat na 200g, odvážnější mohou na 150g.
4 komentáře to 'Šlehačková bábovka s čokoládou'
17. 9. 2008
Ahoj Rybi :-), dnes jsem zkoušela tu tvoji bábovku a je skvělá. Cukru jsem dala jen 170 g a šlahačky jsem přidala trochu víc, zdálo se mi těsto trochu husté, a je vážně skvělá. Je nadýchaná a výtečná. 🙂
18. 9. 2008
Ahoj sirko, pridat ubrat cukru – dle chuti apridat slehacku nicemu nevadi, ridsi testo ti urcite jeste lepe nabehlo.
Lidi, kdybyste vedeli, na co vsechno se da tohle slehackove testo pouzit….
22. 2. 2009
Tak dnes ji dělám opět, ale když jsem začala, tak jsme zjistila, že nemám doma ani trošku hladké mouky, tak jsem ji nahradila polohrubou. Jsem zvědavá, jak to dopadne a zda to bude mít výrazný vliv na chuť. 🙁
22. 2. 2009
Ahoj sirko, myslím, že horší nebude. Do bábovek a buchet tohoto typu dávám obvykle polohrubou. S hladkou někdy zaexperimentuju, výsledek je pak takový trošku jemnější. Dobrou chuť!